CALITATEA - ne defineste, ELEGANTA - va dezvaluie personalitatea, SIGURANTA - va da incredere
 
 
 
 

Sfaturi scari interioare

Pentru a avea scari sigure in locuinta trebuie sa indepliniti cateva conditii simple care te vor ajuta sa eviti micile accidente, lovituri sau cazaturi.

Cititi si despre Scari interioare

Sunt doua tipuri de scari sigure in locuinta si trebuie sa indepliniti cateva conditii simple care va vor ajuta sa evitati micile accidente, lovituri sau cazaturi. Sunt doua tipuri de scari in functie de tipul de utilitate: publicesau cu uz limitat. Daca de siguranta scarilor publice este responsabilitatea institutiilor in care se afla, de cele din locuinta dumneavoastra trebuie sa va ocupati.

Fiecare treapta trebuie sa aiba o latime de cel putin 80 de cm. Dimensiunile vor conferi stabilitate si siguranta.

Inaltimea treptelor nu trebuie sa depaseasca 20 cm, pentru a usura urcatul si coboratul.

Latimea nu trebuie sa fie mai mica de 22 de cm.

Daca scarile sunt circulare sau semicirculare, latimea va fi variabila. Pentru astfel de situatii recomand urmatoarele dimensiuni: 44 cm latime pentru partea mai lata a treptei si 5 cm pentru partea mai ingusta.

Specialistii recomanda balustrade in special in casele in care se afla batrani si copii. Mai important decat aspectul sau decorul, este siguranta.

Indiferent de materialul de constructii ales sau de designul casei, scarile din locuinta trebuie sa corespunda criteriilor de utilitate si siguranta.

 

PERFECT CONS DEP Srl - Pitesti, Tel. 0784 - 225 235, 0784 - 225 245